Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/adora/public_html/plugins/system/admintools/admintools/core.php on line 33

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/adora/public_html/plugins/system/admintools/admintools/pro.php on line 39
ADORA

Добредојдовте!

Здружение Адора е регистрирано во 2010 година со цел да ги адресира предизвиците на граѓаните на локално ниво, и да влијае на подобрување на квалитетот на живеење во општината.  

Во рамките на своите програмски активности, Адора е активна во следните области:  

  • Програма за доживотно учење, 
  • Климатски промени
  • Енергетска ефикасност
  • Меѓуетнички односи
  • Програма за социјална вклученост, 
  • Програма за рурален развој
  • Младинска програма


Во текот на 2018 година, во работата на Адора се вклучија нови лица кои што дадоа голем придонес во успешна имплементација на проектните активности. 

Новата енергија која што ја донесоа со себе претставуваше дополнителен мотив и поттик за сите нас да вложиме максимални напори за успешна реализација на активностите. И покрај сите предизвици, беа развиени и реализирани поголем број на проектни активности особено од областа на рурален развој, доживотно учење, социјална вклученост и економски развој со што АДОРА се позиционира како една од позначајните организации во Полошкиот регион.   

Во 2019 година, имајќи го во предвид ентузијазмот, посветеноста на работата и позитивната енергија на нашите колеги во извршната канцеларија, верувам дека ќе успееме да го реализираме предвидениот план со годишната програма.