Соопштение за отпочнување на проект

С О О П Ш Т Е Н И Е 

  

Здружение за развој и образование АДОРА – Јегуновце – Тетово започна со  имплементација на проектот Партнерство за позитивни социјални променифинансиран од Европската Унија, a во рамки на проектот „Силни граѓански организации за позитивни социјални промени “ спроведен од Фондација за развој на локалната заедница, Институт за развој на заедницата и Центар за одржлив развој Алка.

Проектот Партнерство за позитивни социјални промени и ќе придонесе кон одржлив економски и рурален развојвмрежување на целни групизајакнати капацитети за зголемена искористеност на ЕУ фондови за рурален развој, дефинирање на процеси и канали на комуникација за соработка со локалната самоуправа.

За таа цел ќе се одржат следниве активности:

  • 1.    Обуки за ЕУ фондови и ЛИДЕР пристап
  • 2.    Обука  за здружување, планирање и земјоделско задругарство
  • 3.    Посета на земјоделска задруга во Република Македонија
  • 4.    Средби за развој и утврдување на предлози за општинскиот буџет
  • 5.    Обука за зајакнување на соработката помеѓу граѓанските организации, бизнис секторот и локалната самоуправа

За повеќе информации, Ве молиме да контактирате со нас на: телефон: 075 209 – 876, e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  или во просторите на АДОРА – Тетово, адреса Иво Лола Рибар” бр. 163   Тетовo.

 

Со почит,
АДОРА - Тетово